Låna pengar med skulder hos Kronofogden

Låna pengar trots skulder hos Kronofogden

Du kan låna pengar trots skulder hos Kronofogden, men det är inget vi rekommenderar. Ibland kan det vara nödvändigt att ansöka nya lån trots svår skuldsättning, men den här sidan är till för dig som befinner dig mitt i en personlig skuldkris. Här hittar du all information du behöver känna till rörande kreditgivare som beviljar privatlån och smslån trots skulder hos kronofogden.

Det är lätt hänt att man drar på sig lån som sedan leder till betalningsanmärkningar samt ett skuldsaldo hos Kronofogden. Låna pengar med skulder hos Kronofogden kan förmodligen vara din räddning ifall du befinner dig mitt i en skuldkris. Det låter förmodligen ganska tokigt att ansöka om ytterligare lån när man har redan skuldsatt sig så pass hårt. Självklart är varje situation unik, men rätt hjälp och låneupplägg så kan faktiskt ytterligare lån hjälpa dig få fart på din privatekonomi. Du behöver naturligtvis något slags omläggningslån för att ha möjlighet och för att i det långa loppet kunna få kontroll över din ekonomi. Omläggning av lån och s.k omstartslån erbjuds via bl.a. Lendo, Freedom Finance och Marginalen bank. Räkna med att långivarna kan komma att kräva någon form av säkerhet av dig för utlåningen av pengar till dig.

Många kreditgivare kräver att du är fullständigt skuldfri och inte har några betalningsanmärkningar hos Kronofogden, men det finns undantag. Några långivare och banker som erbjuder lån trots skulder hos Kronofogden.

Lån pengar trots skulder

Om du ännu inte har hamnat i Kronofogdens  register, men risker att göra detta på grund av dyra lån, kan det vara god idé att se över möjligheterna att lösa dessa krediter. Genom att skapa så kallade samlingslån, finns det möjligheter att samla dina kostsamma utestående krediter i lån med lägre ränta och kostnader.

Två bolag som kan hjälpa dig teckna denna typ av omläggningslån är Svensk Låneförmedling, där du har möjlighet att ansöka till ett flertal olika kreditgivare på en och samma gång, samt Villabanken som erbjuder samlingslån för smålån.

Låna med betalningsanmärkningar

I motsats till vad många tror är det faktiskt inte Kronofogden som delar ut betalningsanmärkningar, utan snarare Upplysningscentralen (UC). UC, som är ett kreditupplysningsföretag, sparar i regel uppgifter på en privatperson i upp till tre år efter den dag anmärkningen utfärdats. Detta är något som de flesta kreditupplysningsföretag gör så det går inte att komma ifrån detta. Dock är det ett fåtal som registrerar antal förfrågningar och delar med sig av dessa uppgifter till andra  – UC är en av dessa företag och orsaken till att många söker lån utan UC.

En betalningsanmärkning gör det ofta svårare att låna och köpa saker på avbetalning. Idag finns det finansiella möjligheter för i stort sett alla människor men personer med anmärkning, måste generellt räkna med dyrare låneavtal.  Några av de bästa alternativen när du vill hitta lån och låna med obetalda skulder är följande: Lendo, Freedom Finance och Marginalen bank. De flesta kräver dock någon form av säkerhet vid utlåningen ifall du har ett skuldsaldo.